<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=501751863538653&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Wat doe jij zoal in het leven, Koen?

Wat doe jij zoal in het leven, Koen?

Onder het motto: “kiezen is verliezen” heb ik meer interesses en hobby’s dan tijd vrees ik.

Van jongs af aan was ik al aangetrokken tot alles wat sport, design en entertainment kan betekenen. En vaak ook nog de combinatie = win win. Ik probeer er hieronder beknopt door te knallen!

 

Podcasts

Sinds enkele jaren is bij mij standaard de achtergrondmuziek vervangen door 4 uur-durende podcasts. Ik kan uren luisteren naar de Joe Rogan Experience, “Congratulations” van Chris D’Elia, The Fighter and the Kid etc. Samen met één van mijn beste vrienden hebben we ook een poging gedaan om zelf een podcast op te nemen. Hiervoor hebben we de volle 2 episodes kunnen opnemen, waarvan 1 online. Dit pareltje valt hier te beluisteren.

null

 

 

Craft Beer

Iets recenter ben ik craft beer beginnen appreciëren. Niet zozeer voor de alcohol, hoewel ik merk dat mijn voorkeur naar bieren rond de 10% gaat… oops, maar voor de verschillende interessante smaken. Enkele van mijn favorieten zijn: Gouden Carolus Cuvéé van de keizer whisky infused, Gulden Draak en La Pirata Panoptic.

null

 

 

MMA / UFC

Adem in, adem, hobby nummer 3: één van de vaste weekend activiteiten is ondertussen het kijken naar MMA geworden. Zowel online streaming als de evenementen live bijwonen. Zelden mis ik een UFC event en ben ik een aantal keer in Rotterdam, Hamburg, Brussel en Antwerpen gaan kijken. Voor de niet-kenners: MMA is een vechtsport waarbij verschillende disciplines kunnen gemengd worden = Mixed Martial Arts. Een aantal van mijn favoriete vechters zijn: TJ Dillashaw, Israel Adesanya, Demetrious Johnson etc.

null

 

 

Esports

Moving on! Omdat het niet altijd fysieke sport hoeft te zijn, gaat het volgende over Esports. Voor velen geen echte sport, wat ik volledig begrijp, maar het hoort wel in dezelfde leefwereld: teams spelen competitie tegen elkaar op het hoogste niveau waarbij skills, strategie, timing en teamplay kritiek zijn voor succes. De game dat ik echt opvolg is Counter-Strike: Global Offensive. Hiervoor ben ik al een aantal keer live in Keulen, Duitsland gaan kijken. Ik raad het iedereen aan, want het is echt een unieke ervaring. Imagine: een arena met een 10-tal duizenden fans die volledig uit hun dak gaan om hun favoriet team te steunen. Voetbal… Maar dan anders!

null

 

 

Concerten / festivals / eigen muziek productie

Door het jaar heen en in de zomer ga ik ook heel graag naar concerten en festivals. Jaarlijks op het lijstje staat Graspop en een heleboel concerten van metal bands. Dit jaar reeds afgecheckt: Architects in de Lotto Arena en Parkway Drive in Vorst Nationaal. Todo: While She Sleeps, Anderson .Paak, In Flames, Awakenings Festival etc. Veel metal inderdaad, maar de muziekvoorkeur wijdt ook zeker uit richting Hip Hop, Techno, Drum & Bass, Electronic enzo.

null

 

Naast de muzikale helden te beamen maak ik af en toe zelf ook wat muziek. Gaande van Hip Hop, Techno, Electro House tot de oudere (lichtjes gênante) dubstep nummers.

null

 

 

Stand-up Comedy

Waarschijnlijk één van mijn favoriete activiteiten is lachen. Op het werk, met de vrienden, op vakantie, op café, tijdens het gamen… Voor lachen is er altijd plaats! Naast het aantal podcasts dat ik volg, waar altijd een stevige portie comedy komt bij te kijken, luister en kijk ik ook heel graag stand-up comedy. Ook weer online als live. Een aantal shows dat ik bijgewoond heb zijn: Bill Burr, Iliza Shlesinger, Alex Agnew, Daniel Sloss etc. Binnenkort staat Bert Kreischer op het lijstje, waar ik erg naar uitkijk.

null

 

 

Dringend tijd om af te ronden! Illustratie, basketbal, skateboarding en reizen.

Om af te sluiten haal ik graag nog even een oude hobby boven waar ik toch wel een 15-tal jaar van mijn leven heb aan besteed: basketbal. Sinds kind met de vrienden beginnen basketten en nooit gestopt tot ik begonnen ben met werken. Velen zullen het wel herkennen dat tijd vrijmaken om half 7 ‘s avonds voor een hobby een moeilijke zaak is om consistent waar te maken. Zeker bij een teamsport waar je niet sporadisch kan opdagen wanneer het je uitkomt. Jammer maar helaas!

null

(yep, dat is mini Koen)

 

Nu om echt af te sluiten heb ik ook een plekje voor illustratie, skateboarding en reizen.

Illustratie is meer een hobby waar ik echt bewust tijd voor moet vrijmaken, maar waarvan ik wel echt kan genieten. Skateboarden deed ik vooral als ik echt nog jong was, maar ik volg de “scene” nog wel steeds op. En als zovelen reis ik ook heel graag. Favoriete bestemming (voorlopig): Kopenhagen!

 

null

 

 

null

 

 

Related posts