<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=501751863538653&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Wat doe jij zoal in het leven Merlijn?

Wat doe jij zoal in het leven Merlijn?

Elke week laten we iemand van ons team zijn favoriete hobby toelichten, onze lead developer en co-founder Merlijn is als eerste aan de beurt! Veel leesplezier ;)

 

M’n hobby is al sinds jaar en dag het maken van videogames. Sinds kinds af aan was ik al verliefd op games en alles dat daarmee te maken had. De Game Boy moest overal mee naartoe, de Pentium 133 computer voor mijn vader’s werk zat vol DOS spelletjes, de Super Nintendo classics bij m’n buren (waar ik soms meer zat dan thuis). Op de schoolbanken zat ik dan ook mijn eigen ideeën voor games uit te schetsen op papier.


2D Game


Toen de games wereld meer richting 3D begon uit te gaan, kwamen er ook veel games uit inclusief programma’s waar je zelf alles kon gaan bewerken in 3D, of volledig nieuwe dingen met kon maken. Doom, Quake, Duke Nukem, Half-Life, … Deze games werden beroemd door de talloze nieuwe elementen die hun fans creëerde.


3D Game 1


Het maken van m’n eigen 3D werelden vond ik meestal net zo leuk als de games zelf. Toen ik ouder werd leerde ik dan ook programmeren - en sinds ik 3D al onder de knie had - kon ik nu de games volledig zelf uitwerken.


3D Game 2


Bij het maken van games komt heel wat bij kijken, en dat maakt het voor mij ook zo interessant. Beginnende bij een leuk concept of een goed verhaal, een sterke visuele stijl voor de presentatie, met geluid en muziek om het op te fleuren. Technisch moet alles goed in elkaar zitten, en de “gameplay” is vaak niet tastbaar (ofwel speelt iets goed, of niet). Daarom is iteratie een groot deel van het werk, blijven proberen tot het goed zit.


3D Game 3


Vandaag de dag maak ik nog steeds games, maar voornamelijk in m’n vrije tijd, en bracht zo een aantal games uit op PC, iOS en Android. Om er rijk van te worden was nooit het plan, maar de toffe reacties van spelers maakt al het werk waard. M’n nieuwste project is een VR game dat awareness creëert over luchtvervuiling, en staat momenteel tentoongesteld in Taiwan.


49435345_2475977649111063_7293999614263296000_o

VR

Related posts