<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=501751863538653&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Wat doe jij zoal in het leven, Stijn?

Wat doe jij zoal in het leven, Stijn?

Een blogpost over je hobby’s is het ideale moment om jezelf in een goed daglicht te zetten als een wereldverbeterend, cultuurminnend en natuurbeschermend individu. Of je kan het voornamelijk over de schuimende substantie genaamd bier hebben.

Een jaar of vijf terug volgde ik samen met een paar vrienden wat bierproefavonden. De organisator vertelde heel gepassioneerd over het proeven van bier en legde de cultuur en heel de wereld achter het brouwen een stuk bloot.

 

IMG_4022

 

Na die proefavonden ruilden we onze obligate reeks pintjes resoluut in voor een paar specialbieren per avond. De geboorte van een groep biersnobs was een feit.

De voorbije jaren is het aantal experimentelere bieren (vaak Craft Beers genoemd) sterk gegroeid. Die trend ben ik het laatste jaar veel meer gaan volgen. Het is niet alleen leuk om nieuwe bieren en brouwerijen te ontdekken, maar ook om dingen daar rond te organiseren.

 

IMG_3989

 

Zo zijn we al een paar brouwerijen gaan bezoeken. We hebben zelf ook al een paar proefavonden samengesteld en een paar weken terug zijn we zelfs een heel weekend naar Haarlem geweest. Het is begonnen met die vrienden van van de bieravonden, maar ondertussen zie ik dat nog meer mensen er interesse in hebben. Dat is leuk: zien hoe dat groeit.

 

De paar alinea’s waarin ik het beeld over mezelf als dronkenlap bijstel

Nieuwe bieren ontdekken is maar één van de dingen waar ik mijn vrije tijd mee vul. Met twee kinderen (6 en 8) heb ik ook al vaak mijn handen vol.

 

IMG_3580

 

Vorig jaar ben ik met mijn vrouw meer begonnen met wandelen. We zijn momenteel het Pieterpad aan het doen. Een lange afstands pad dat door heel Nederland loopt. Ik vind het zalig om twee dagen door de natuur te banjeren. Ook het feit dat je twee dagen even van alles afgesloten bent is zeer aangenaam om je hoofd even leeg te maken.

 

jahoma_20190126T154107_c8bf7_500

 

Nog een laatste poging om de lezers proberen te overtuigen dat ik geen alcholprobleem heb? Ik ga ook vaak lopen. Meestal een paar keer per week 10km of meer. Vorige week liep ik in een natuurloop nog 25km, mijn grootste wapenfeit tot nu toe. Met zo’n langere afstanden achter de kiezen begint het zelfs te jeuken om ooit eens een marathon te lopen.

Related posts