<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=501751863538653&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Wat doe jij zoal in het leven, Tom?

Wat doe jij zoal in het leven, Tom?

Zo’n blog over jezelf schrijven is toch altijd wat lastig, ook al gaat het maar gewoon over uw hobby’s, vrije tijd, of gewoon, bezigheidstherapie van de 48 uren durende hel dat ook wel het weekend genoemd wordt tot je terug naar het werk kan en je rol als loonslaaf volledig terug kan omarmen.

TOMCLABOTS_50MMBOOK_09

 

Nee, zo deprimerend is mijn leven gelukkig niet. Ik heb buiten mijn 40 uur per week bij Pandafish een vrij actief – sociaal leven. Buiten weg gaan met vrienden, sporten, en mijn kat pesten heb ik ook nog een 2e passie waar ik me bijna fulltime mee bezig houd: Fotografie.

TOMCLABOTS_50MMBOOK_05

 

15 jaar geleden is dat eigenlijk zowat begonnen, mijn pa had een spiegelreflexcamera gekocht en vanaf ik dat ding in mijn handen kreeg was ik er instant aan verkocht.

Fotografie is altijd iets geweest waar ik mijn verstand mee kon afzetten. Wanneer ik aan het shooten ben hoef ik niet na te denken, het is gewoon pure ontspanning. Maar vooral gevoelsmatig werken. Er zijn duizenden artikels en tutorials over “hoe je de perfecte foto maakt”, maar naar mijn mening is dat voor iedere fotograaf anders.

TOMCLABOTS_50MMBOOK_06-1

 

Ik probeer altijd wat te letten op de kleinere details in het leven, street-photography bijvoorbeeld is een ongelofelijk moeilijk veld om in te shooten. Je passeert als fotograaf zo veel plekken waar al zo veel mensen zijn geweest. Een origineel beeld schieten is daardoor een enorme uitdaging.

TOMCLABOTS_50MM_TRAVEL_45

 

Over de jaren heen is foto’s nemen uitgegroeid van een hobby tot een passie en zelfs een manier om hier en daar wat extra centjes mee te verdienen. Maar in essentie shoot ik, omdat ik het gewoon leuk vind. Het heeft me dan ook al op een aantal verrassende plekken gebracht. Muziek fotografie is iets dat me altijd al heeft beziggehouden, dat is ook het genre dat ik al het langst doe. Aangezien ik dag in dag uit bezig ben met het zoeken van nieuwe muziek, was shooten voor concertzalen, blogs en zelfs kranten een natuurlijk gevolg.

newmoon_33

 

Ik shoot nu al een paar jaar voor chase.be, hét Urban platform van België dat massas content maakt rond lifestyle, fashion, creatives, artiesten en producers over heel België en daarbuiten. Een samenwerking waar ik persoonlijk echt fier op ben is die met Muziekcentrum Trix. Trix was al een lange tijd mijn favoriete concertzaal en om daar nu mee als een van de huisfotografen mee te draaien vond ik een enorm compliment naar mijn werk toe.

TOMCLABOTS_TRIX_JAPANESHOUSE_03

 

Ik probeer hier bij Pandafish mijn ervaring als fotograaf ook mee in mijn werk te trekken. Het is ook leuk dat we hier in de studio geregeld projecten hebben waar ik die ervaring mee in kan steken. Uiteindelijk komt het er voor mij gewoon op neer dat zo lang ik foto’s kan blijven nemen, ik gelukkig ben.

Related posts